Popis
Odrůda vhodná k rychlení i pro polní pěstování. Vytváří sytě zelené listy s vysokým obsahem vitamínu C. Slouží pro ochucení jídel. Jak pěstovat pažitku: Pažitku můžeme pěstovat prakticky na každé zahradě, může na jednom místě vydržet několik let. Výborně se dá pěstovat celoročně v nádobách. Pažitka nejlépe prospívá v dostatečně výživné, ale ne čerstvě pohnojené, kypré hlinitopísčité půdě, vyžaduje slunečné nebo částečně zastíněné místo. Pažitka se vhodně doplňuje s mrkví, celerem, petrželí, pastiňákem, červenou řepou. Naopak jí nesedí blízkost fazolí, hrachu, zelí, kapusty, květáku, brokolice a růžičkové kapusty. Semínka vyséváme nejlépe v dubnu a květnu přímo na záhon mělce do hnízd ve sponu 30 x 20 cm nebo do řádků vzdálených 30 cm. Semena vyklíčí zhruba za 3 týdny a po 7–8 týdnech můžeme sklízet. Také si brzy na jaře můžeme předpěstovat sadbu, kterou vysadíme v květnu po více rostlinkách do hnízd. Během vegetačního období dopřejeme pažitce pravidelnou a přiměřenou zálivku, půda by neměla dlouhodobě vyschnout, ale také nesmí být přemokřená. Chceme-li, aby rostlina bohatě obrůstala a nať si udržela pikantní chuť, odstraňujeme průběžně rozkvetlé květy. Pažitkovou nať začínáme pravidelně sklízet, když rostlina dosáhne výšky zhruba 10 cm. Seřezáváme ji asi 3 cm na zemí a ihned spotřebujeme. Pažitka je mrazuvzdorná, na zimu ji můžeme přikrýt suchým listím, aby brzy na jaře vyrostla čerstvá nať.

Parametry

hmotnost 10.000g

EAN: 8596019105505