Popis
Fialová kukuřice mletý plod %%obrazek%%Kukuřice setá (latinsky Zea mays) je prastarou kulturní plodinou, jejímž původním domovem je americký kontinent, kde ji pěstovalo tamní obyvatelstvo již před několika tisíciletími. Zatímco klas nejrozšířenější odrůdy má charakteristickou jasně žlutou barvu, v případě fialové kukuřice nese poměrně neobvyklý tmavofialový až černý odstín. Rozhodně se však nejedná o nově vyšlechtěnou novinku, tuto variantu kukuřice totiž pěstovali již staří Inkové v peruánských Andách. Kukuřice přispívá k normální činnosti srdce, napomáhá udržovat správné fungování močových cest a ledvin a je vhodná rovněž pro toho, kdo si chce uchovat zdravé trávení. Mletý plod fialové kukuřice je možné využít mnoha různými způsoby. Prášek lze rozmíchat v oblíbeném nápoji nebo přidat to smoothies, hodí se také do ovesných či jiných obilných kaší a jogurtů. Vzhledem k charakteru jej lze také přimíchávat do běžně používané mouky a dále zpracovávat dle receptu. Ten, kdo je zvyklý používat v kuchyni kukuřičnou mouku, ji může zkusit nahradit právě touto variantou.

Parametry

množství 100 g

Výrobce Bylík