Popis
Kari směs koření %%obrazek%% Kari koření vzniklo v Indii v dobách, kdy byla země ještě pod koloniální nadvládou Velké Británie. Záhy se stalo koření velmi populárním i v daleké Evropě. Jedná se o pestrou kořenící směs, která může obsahovat až 25 různých složek. Typické žluté zbarvení je způsobené barvivem obsaženým v kurkumě, která je jeho nedílnou součástí. Existuje však mnoho variant této chutné kořenící směsi, od sebe se odlišují především složením a stupněm pálivosti. Kari koření se používá zejména do rýžových a těstovinových jídel, rozličných druhů mas a na ryby. Hodí se také do některých druhů omáček a polévek. Pokrmy nejen ochutí, ale zároveň jim dodá nádherné žluté zbarvení. Toto kari koření obsahuje sůl (max. 22 %), kurkumu, pepř, papriku, koriandr, kmín římský, zázvor, chilli, nové koření, pískavici, kardamom a E 621.

Parametry

množství 250 g

Výrobce Bylík