Popis
Mandlová mouka %%obrazek%% Mandlová mouka nadchne především milovníky sladkého pečení a zdravé kuchyně. Vyrábí se ze sladkých mandlí, které jsou nejdříve prostřednictvím lisování zbytků oleje důkladně odtučněny a následně rozemlety na jemný prášek. Z vitaminů a minerálních látek obsahuje mandlová mouka především vitamin B2 a E, fosfor, hořčík, vápník, zinek a železo. Nejdeme v ní rovněž bílkoviny a vlákninu, obsah sacharidů je však nízký. V kuchyni má mandlová mouka pestré využití. Hodí se kupříkladu do těst a krémů na dorty nebo řezy. Dokonce může částečně nahradit běžnou mouku, přičemž se doporučuje přibližně čtvrtinu požadované dávky obilné mouky nahradit právě tou mandlovou. Lze z ní také připravovat domácí marcipán, mandlové mléko, hodí se do ovesných kaší i smoothie nápojů. Mandlová mouka je bohatá na bílkoviny, zdravé tuky a vlákninu. Zároveň má nízký obsah sacharidů a je bezlepková, což ji činí populární volbou pro lidi, kteří trpí celiakií nebo mají problémy s hladinou cukru v krvi. Nutriční hodnoty mandlové mouky (na 100 g): Energie: 2 425 kJ / 580 kcal Bílkoviny: 21,4 g Sacharidy: 4,4 g Tuky: 50,6 g Vláknina: 10,5 g Je třeba mít na paměti, že mandlová mouka je energeticky velmi bohatá a při přemíře konzumace může přispět k nárůstu hmotnosti. Je proto důležité udržovat vyváženou a rozmanitou stravu a dodržovat doporučené denní dávky.

Parametry

množství 150 g

Výrobce Bylík