Popis
Pomerančová kůra drcená %%obrazek%% Zdrojem pomerančové kůry je plod pomerančovníku pravého neboli pomerančovníku čínského (latinsky Citrus sinensis), který je hojně rozšířený v subtropickém klimatickém pásu. Patří mezi nejoblíbenější citrusy, v současnosti existuje celá řada kultivarů. Podle moderních výzkumů je pomerančovník pravděpodobně křížencem mandarinky a pomela. Pomerančová kůra obsahuje mimo jiné flavonoidy, některé minerální látky a z vitaminů pak zejména vitamin C. Pro gastronomické účely se používá chemicky neošetřená kůra pomeranče, která se sloupne a následně suší. Má charakteristickou příjemnou citrusovou vůni a lahodnou nasládlou chuť. Uplatní se zejména při přípravě sladkých moučníků, cukroví a sušenek. Pomerančovou kůrou lze rovněž dochutit mnohé další sladké pokrmy, zajímavě zpestří pomazánky a saláty. Hodí se do alkoholických i nealkoholických nápojů.

Parametry

množství 400 g

Výrobce Bylík