Popis
Skořice cejlonská mletá %%obrazek%% Zdrojem tohoto voňavého koření je sušená kůra skořicovníku čínského (latinsky Cinnamomum cassia), stálezeleného tropického stromu, který roste především v subtropických a tropických oblastech asijského kontinentu. Cejlonská skořice ALBA má dlouhou tradici a je považována za tu vůbec nejkvalitnější. Kůra skořice je nejenom ceněné koření, ale rovněž přispívá k normální činnosti dýchacího systému a zároveň působení blahodárně na trávení. Skořice má charakteristickou hnědou až načervenalou barvu, příjemné syté aroma a zemitě-dřevitou nasládlou chuť. Je to vynikající koření do sladkého pečiva, cukroví, sušenek a moučníků. Zajímavou chuť dodá mléčné rýži, ovocným knedlíkům, používá se při zavařování ovoce. Je oblíbeným kořením do svařeného vína a punče, pouhá špetka skořice krásně ovoní i kávu či horkou čokoládu. V asijské gastronomii se běžně používá také při přípravě slaných jídel, je výborná k jehněčímu masu.

Parametry

množství 200 g

Výrobce Bylík