Popis
Luštěniny pro bílkoviny a vlákninu Obecně luštěniny se hojně doporučují jako přírodní zdroj bílkovin a vlákniny. Mung dál, nebo také moong dal je luštěnina chuťově podobná čočce, hrášku a fazolím současně. Díky svým výživovým hodnotám se mung dál těší oblibě především mezi vegetariány a vegany. Dál je díky oloupání velmi dobře stravitelný a v Indii se podává často s rýží nebo parathou. Tip: K dochucení luštěnin se skvěle hodí například kurkuma a koriandr. Podtrhnou jejich chuť, a zároveň usnadňují vstřebávání železa do organismu a pomáhají je lépe strávit. Fazole mung dál v kuchyni Půlené mungo může být třeba přísadou do polévek, pomazánek a zeleninových pokrmů. Lze jej také použít jako alternativu k rýži jakožto příloze k hlavnímu jídlu. Díky svým výživovým hodnotám je mung dál ideální pro každého, kdo dbá o zdravou výživu. Způsob použití: Namočte mung dál do studené vody na 8 – 9 hodin nebo zalijte vroucí vodou a nechte namočené 3 – 4 hodiny. Poté vodu slijte a vhoďte mung dál do vroucí osolené vody a vařte 30 – 40 minut. Složení: fazole mung dál - loupaná půlená Upozornění: Skladujte v chladu a suchu. Po otevření doporučujeme uchovávat v uzavřeném obalu. Výživové údaje na 100 g (nevařené) Energetická hodnota 1382 kJ / 347 kcal Tuky 0,4 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g Sacharidy 52,2 g - z toho cukry 2,7 g Bílkoviny 24,3 g Vláknina 8,3 g Sůl 0,06 g.