Popis
Máte vysoký krevní tlak nebo hladinu cholesterolu? Trápí vás Candida Albicans nebo Helicobacteria Pilori? Chcete podpořit imunitu organismu? Česnek účinně posiluje imunitu a má antivirální, antibakteriální a protiplísňové účinky. Čerstvý česnek obsahuje: Hořčík Vápník Fosfor Selen Vitamíny B6 a C Pokud česnek zkvasí do podoby  černého fermentovaného česneku  dojde k vytvoření dalších  důležitých živin. S-allyl cystein (SAC) je obsažen přirozeně v čerstvém česneku v množství 20-30 mcg/g. Obsah SAC ve fermentované formě je ale až 6-krát vyšší než v běžném čerstvém česneku. SAC má vysokou antioxidační hodnotu. Právě vysoká dávka SAC je klíčem výhod fermentované formy česneku. Ve fermenotvané formě česneku získáte na 1 dávku 1,2 mg SAC. Fermentovaný česnek pomáhá: udržovat  krevní tlak  a hladiny  cholesterolu  v normálním rozmezí podporovat zdravé imunitní funkce organismu Bylo popsáno, že nestabilní sloučeniny syrového česneku se převedou na stabilní sloučeniny, jako je například S-allyl cystein ​​(SAC), po fermentačním zpracování. U fermentované formy česneku bylo prokázáno (zdroj: http://www. ncbi. nlm. nih. gov/), že má  silnější antioxidační aktivitu než syrový česnek , a to in vitro a in vivo. Výhody fermentovaného česneku SAC vychytává volné radikály  - včetně superoxidu, peroxidu vodíku, hydroxylu, peroxydusitanu i kyseliny chlorné a v neposlední řadě singletový kyslík Indukuje aktivitu endogenních antioxidačních enzymů  - například glutathionperoxidázy, chinon oxidoreduktázy a superoxiddismutázy Inhibuje prooxidační enzymy  - například oxid dusnatý a  xantinoxidázu Kardiolog Kurt A. Oster hovoří o arterosklerotických změnách, které se mohou projevit např. infarktem, právě z důvodu homogenizace mléka. Rozhodující roli v tom hraje enzym  xantinoxidáza , který je přirozeně vázán v tukových částicích. Podle Ostera se homogenizací zvyšuje biologická dostupnost enzymu ve střevě, který dále přechází do krve. Co se stane s esenciálními aminokyselinami v syrovém česneku během procesu fermentace?   Čerstvý česnek (na 100g) Fermentovaný česnek (na 100g) - zvýšené hodnoty v závorce Isoleucin 217 mg (371 mg) Leucin 308 mg (779 mg) Lysin 273 mg (385 mg) Methionin 76 mg (210 mg) Histidin 113 mg (287 mg) Fenylalanin 183 mg (461 mg) Tryptofan 66 mg (102 mg) Valin 291 mg (610 mg) Výsledky se samozřejmě můžou měnit v závislosti na kvalitě surového česneku a správného fermentačního procesu. Jaký potravinový doplněk obsahující fermentovaný česnek je pro vás nejlepší? musí obsahovat vysoce koncentrovanou hodnotu SAC (S-allyl cystein) musí procházet konzistentním procesem fermentace (zabezpečení adekvátního množství SAC na dávku) je podroben dvojité fermentaci (enzymatická a mikrobiální inkubace - využití přírodně se vyskytujících vnitřních bakterií lyofilizace - tento proces udržuje produkt stabilní (asi rok a půl) a konzistentní  je micro-testován a analyzován na ORAC hodnoty certifikace Kosher a HALAL Upozornění: Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Produkt nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék a není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu. Účelem informací zde uvedených není zvýšení spotřeby a výdeje produktů. Nevybízíme vás k nevhodnému, nestřídmému nebo neopodstatněnému užívání produktů. Vždy si pečlivě prostudujte příbalový leták, účinné látky a použití produktů konzultujte s lékařem nebo lékárníkem.

Parametry

obsah balení 60 kapslí

Výrobce Dr. Mercola

EAN: 813006015820