Popis
Tento recept pochází ze staré středoevropské středověké tradice. Šťáva z nedozrálých hroznů odrůdy Frankovka, které se sklízejí na přelomu července a srpna, kdy teprve začínají získávat barvu, má obsah kyselin srovnatelný s mnoha octy. Právě proto se Verjus často používá jako alternativa k octu, zejména do salátů, omáček nebo jako osvěžení do vody. Jeho chuť není pikantně štiplavá jako ocet, ale spíše ovocně svěží a intenzivně šťavnatá. ,Tento recept pochází ze staré středoevropské středověké tradice. Šťáva z nedozrálých hroznů odrůdy Frankovka, které se sklízejí na přelomu července a srpna, kdy teprve začínají získávat barvu, má obsah kyselin srovnatelný s mnoha octy. Právě proto se Verjus často používá jako alternativa k octu, zejména do salátů, omáček nebo jako osvěžení do vody. Jeho chuť není pikantně štiplavá jako ocet, ale spíše ovocně svěží a intenzivně šťavnatá.

Parametry

dostupnost skladem

Výrobce J. Stávek