Popis
Popis Využití: Celozrnné karbanátky s pickles - vyzkoušejte netradiční recept z Dobrot podzim 2015 (str. 14) zeleninový pokrm, příloha - uvařenou pšenici kamut můžete nahradit například rýži v rizotu pomazánka - předem namočenou pšenici kamut umixujeme dohladka, přidáme med, karob, ořechový olej, vanilkový cukr a dle potřeby sójové mléko, vše vyšleháme do ideální konzistence mouka - ze zrn si můžete pomocí mlýnku namlít vlastní celozrnnou mouku nádivky - uvařeným zrnem můžete také naplnit rajčata, papriky nebo zelné listy zavářka - zrno dodává jídlům strukturu, takže se dobře hodí jako zavářka do pokrmů jako jsou krémové polévky Znovuobjeveným starodávným druhem pšenice je kamut. Pěstuje se jen na několika místech po světě a vždycky je bio. Jedná se o chráněnou značku. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Složení Kamut ® - nešlechtěná PŠENICE*. Může obsahovat stopy arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Alergeny Lepek Skladování Skladujte v suchu a chladu.  .

Parametry

energetická hodnota 1 513 kj / 359 kcal
tuky 6,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,9 g
sacharidy 56,0 g
z toho cukry 1,6 g
bílkoviny 14,0 g
sůl 0,01 g