Popis
Popis Úžasně lehký a vždy ochotný přijmout nové chutě a vůně! Využijte toho a místo vody jej připravujte z vývaru nebo s pomocí šťávy z jídla. Využití: příloha - místo klasických těstovin můžete použít tuto exotičtější variantu, nebojte se kuskus kombinovat i s luštěninami rizoto - kuskus smíchejte se svou oblíbenou zeleninou, tofu nebo houbami saláty - těstoviny dobře chutnají i s čerstvou zeleninou a můžou tak být svěžím letním jídlem kuskusovník zavářka - v polévce kuskus dobře funguje jako klasická zavářka nasladko - se sirupem, ovocem, oříšky a se smetanou vytvoříte z kuskusu i chutné sladké jídlo Běžný kuskus se nemusí vařit, stačí zalít jej dvojnásobným množstvím vody a nechat pod pokličkou 10 minut dojít, mezitím párkrát vidličkou prokypřit. Jméno kuskus je převzaté z arabštiny, jedná se totiž o tradiční severoafrické jídlo. Postupem času se rozšířilo do celého světa. Kuskus je spařená a do kuliček tvarovaná krupice. K jeho výrobě se používá pšenice, proso i ječmen. Často je zaměňován s bulgurem, bulgur ale není z krupice, nýbrž z pšeničných krupek. Složení PŠENIČNÁ krupice. Alergeny Lepek Skladování Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.   Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1 478 kJ / 349 kcal Tuky: 1,5 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g Sacharidy: 70,0 g z toho cukry: 2,5 g Vláknina: 3,5 g Bílkoviny: 12,0 g Sůl: 0,01 g.

Parametry

obsah balení 500 g