Popis
Úžasně lehký a vždy ochotný přijmout nové chutě a vůně! Využijte toho a místo vody jej připravujte z vývaru nebo s pomocí šťávy z jídla. Rozdíl oproti běžnému kuskusu téměř nepoznáte! Naopak - zdá se kypřejší, pěkně si drží tvar a má plnou chuť. Využití: příloha - místo klasických těstovin můžete použít tuto exotičtější variantu, nebojte se kuskus kombinovat i s luštěninami rizoto - kuskus smíchejte se svou oblíbenou zeleninou, tofu nebo houbami saláty - těstoviny dobře chutnají i s čerstvou zeleninou a můžou tak být svěžím letním jídlem kuskusovník - příklad, jak kuskus zapéct, najdete v časopise Dobroty zima 2014-15 na str. 10 zavářka - v polévce kuskus dobře funguje jako klasická zavářka nasladko - se sirupem, ovocem, oříšky a se smetanou vytvoříte z kuskusu i chutné sladké jídlo Běžný kuskus se nemusí vařit, stačí zalít jej dvojnásobným množstvím vody a nechat pod pokličkou 10 minut dojít, mezitím párkrát vidličkou prokypřit. Jméno kuskus je převzaté z arabštiny, jedná se totiž o tradiční severoafrické jídlo. Postupem času se rozšířilo do celého světa. Kuskus je spařená a do kuliček tvarovaná krupice. K jeho výrobě se používá pšenice, proso i ječmen. Často je zaměňován s bulgurem, bulgur ale není z krupice, nýbrž z pšeničných krupek. Složení Celozrnná PŠENIČNÁ krupice. Alergeny Lepek Skladování Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.   Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1 497 kJ / 354 kcal Tuky: 2,3 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g Sacharidy: 66,0 g z toho cukry: 3,2 g Vláknina: 7,0 g Bílkoviny: 13,0 g Sůl: 0,0 g.

Parametry

obsah balení 500 g