Popis
nazila basmati premium sella 1121 Premium Basmati je dlouhozrnná aromatická rýže pěstovaná po mnoho staletí na indickém subkontinentu. Její charakteristicky extra dlouhá a štíhlá zrna, se při vaření prodlouží nejméně dvakrát oproti své původní velikosti. Má charakteristicky měkkou a nadýchanou texturou, nelepí a vyniká zejména lahodnou chutí a vynikajícím aroma. PŘÍPRAVA BASMATI RÝŽE 1. Rýži několikrát důsledně propláchněte, zbavíte se tak škrobu, který je zodpovědný za lepivost. Doporučujeme poté nechat rýži basmati namočenou ve vodě cca 1 hodinu před vařením. 2. Základní poměr vody a rýže je, že na jeden díl rýže připadají dva díly vody. Správně se totiž basmati dusí a ne vaří, takže větší množství vody chuti a konzistenci uškodí. Co se soli týče, přidejte ji před samotným vařením, rýže ji tak snáze vsákne do sebe. 3. Další důležitou součástí přípravy je utěsnění. Z hrnce vám nesmí unikat pára. Pro utěsnění můžete např. použít hliníkovou fólií. Tou překryjte hrnec před bodem varu a následně až přiklopte pokličku. 4. Jakmile dosáhne voda bodu varu, snižte teplotu na minimum a rýži poduste 15 minut. Následně rýži nechte volně dojít 5 minut. 5. Stáhněte teplotu na minimum a nechte 15 minut. 6. Odejměte fólii, rýži promíchejte jemně vidličkou a podávejte. Složení 100% Rýže Basmati (Premium Basmati Sella 1121) Výživové údaje na 100 g Energie 1444 kJ / 345 kcal Tuky 0,5 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g Sacharidy 78,0 g z toho cukry 0 g Bílkoviny 8,5 g Sůl 0 g Skladování Skladujte v suchu při pokojové teplotě. Země původu Indie .