Popis
Využití: pochutina - ořechy jsou výtečné i jen tak samotné, můžete je třeba servírovat k horkému nápoji, když máte návštěvu dezerty - studené nebo pečené, ořechy se výborně hodí do těst, krémů nebo s nimi hotové pokrmy jednoduše posypte cukroví - ořechy můžete obalit v rozpuštěné čokoládě nebo je rozdrtit a udělat si ořechové kuličky třeba s rozmixovanými datlemi, karobem, kokosem a dalšími ořechy smoothie - nebojte se přidat para při přípravě vašeho oblíbeného smoothie zmrzlina - nahrubo nasekané ořechy, mražené banány, med a smetana udělají dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovat polévky - nahrubo nasekané ořechy jsou vhodné k ozdobení polévek na talíři snídaně - oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kaši saláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání ořechů pomazánky - ořechy rozmixujte s luštěninami, tofu, semínky nebo zeleninou rizoto, kuskus - oříšky nasekejte a přidejte do zeleninového rizota nebo kuskusu nakládání - para můžete i naložit, do zavařovačky dáte ořechy, pepř, olivový olej, sůl a lahůdkové droždí, protřepete a necháte odležet v lednici přes noc namáčení - namočte ořechy přes noc do vody, budou chutnat čerstvě a budou jemnější pražení - 5 až 10 minut pečte v troubě, dokud para nezezlátnou, získají intenzivnější chuť Para ořechy získaly svůj název podle přístavu Pará v Brazílii, odkud se vyvážely do Evropy. Rostou na stromu, který se jmenuje juvie ztepilá. Jedná se pouze o divoce rostoucí strom, jelikož se ho nepodařilo domestikovat. Jeho plody jsou tobolky. Domorodí sběrači je sbírají a vyloupou z nich až 22 semen na jednu tobolku. Kromě potravinářství se někdy plody využívají na výkrm kaprů. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Složení PARA OŘECHY jádra*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, ostatních skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Alergeny Skořápkové plody Skladování Skladujte při teplotě do 20 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Parametry

energetická hodnota 2 888 kj / 691 kcal
tuky 67,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny 16,0 g
sacharidy 4,0 g
z toho cukry 2,0 g
vláknina 8,0 g
bílkoviny 14,0 g
sůl 0,01 g