Popis
Ochutnejte nejkvalitnější kolagen na českém trhu od britské značky Planet Paleo, který jako jediný v Evropě obdržel certifikaci Grass-Fed, která garantuje, že maso pochází 100% z volného chovu. Kolagen tvoří téměř třetinu z tisíců různých typů bílkovin, které existují v našem těle. Je to hlavní strukturální bílkovina, která dodává pevnost a tvoří podporu tělesných tkání včetně kůže, kostí, šlach, vazů, chrupavek, svalů a cév. Naše tělo je schopno si kolagen samo vytvářet zhruba do věku 25 let. Poté tato schopnost rapidně klesá a čím jsme starší, tím více jej potřebujeme doplňovat z jiných zdrojů. Původ kolagenu a jeho čistota je proto absolutně nezbytná pro naše zdraví - kupovat neověřenou a levnou značku nemá v tomto případě smysl. Britská značka Planet Paleo garantuje původ kolagenu a má ve VB vynikající pověst. Planet Paleo kolageny se prodávají v předních britských a evropských prodejnách se zdravou výživou a jsou doporučovány v široké paleo a keto komunitě.   Kolagen pro lepší zažívání  od Planet Paleo má díky přidané  mátě peprné svěží příchuť. Kolagen byl vždy nezbytnou  součástí správné a zdravé výživy  našich předků. Kolagen  podporuje  celkově dobrou tělesnou kondici a zajišťuje flexibilitu končetin. Značka Planet Paleo vyrábí vysoce  bio-dostupný hydrolyzovaný kolagen. PLANET PALEO KOLAGEN PRO LEPŠÍ ZAŽÍVÁNÍ Tento kolagen  od Planet Paleo je velmi pečlivě a  odborně formulovaná směs bylin, aktivních živin a kolagenových peptidů  pro zdravý a funkční trávící systém. V  hlavní směsi  se nachází BIO  hovězí kolagen ,  máta peprná, kořen lékořice a artičok.  Hovězí kolagen Planet Paleo  je vysoce kvalitní kolagen ze skotu, který se pase na čisté trávě. Zažívací vlastnosti máty peprné jsou velmi dobře známé, napomáhá při všech druzích žaludečních potíží, uvolňuje křeče, zlepšuje žaludeční nevolnost při kocovině, zastavuje zvracení, napomáhá u koliky a nemoci střev, zlepšuje chuť k jídlu, tiší bolesti při podrážděném žlučníku či žlučových kamenech, celkově zlepšuje vylučování žluče a posiluje celou nervovou soustavu, má mírné afrodiziakální účinky. Velmi dobrá je  kombinace máty s dalšími bylinami  a proto v tomto kolagenu najdete ještě  lékořici a artičok.  Věděli jste, že  lékořice je 50x sladší než řepný cukr ? Proto se jí díky této vlastnosti přezdívá  sladké dřevo. Její přednost je především v tom, že se hodí výborně do různých směsí, jelikož maskuje nepříjemnou chuť některých bylin. Používá se především do směsí určených pro žaludek, protože  podporuje zažívání a zdraví trávicí soustavy.  Je to také antioxidant. Účinky artyčoku  v lidském organismu jsou dány působením obsažených látek zvaných fenoly. Tyto látky zvyšují produkci žluči v játrech, a tak přispívají k lepšímu trávení. Je to také antioxidant. KO-AKTIVNÍ SMĚS OBSAHUJE DŮLEŽITÉ SLOŽKY L-GLUTAMIN ,  KVERCETIN ,  VITAMÍN B6, VITAMÍN A Podle PharmDr Margity Slimákové, je  L-glutamin  rozhodující pro jakýkoli dietní program, který cílí na léčbu  syndromu zvýšené propustnosti střev.  Glutamin je esenciální  aminokyselina , která působí protizánětlivě a která je nezbytná pro růst a obnovu střevní sliznice. L-glutamin chrání a obaluje buněčné stěny a odpuzuje dráždivé látky.   Kvercetin  zlepšuje funkci střevní bariéry tím, že utěsňuje střeva díky produkci speciálních bílkovin. Také stabilizuje žírné buňky a snižuje uvolňování histaminu, což je běžné u potravinové nesnášenlivosti.  Nové studie také prokázaly jeho účinnost při léčbě ulcerózní kolitidy.   Kořen lékořice (DGL)  je adaptogenní bylina, která pomáhá vyrovnávat hladinu kortizolu a zlepšuje produkci kyseliny v žaludku.  Lékořice podporuje přirozené procesy těla, které zachovávají sliznice žaludku a dvanáctníku. Tato bylina je zvláště vhodná v případech, kdy je syndrom zvýšené propustnosti střev způsoben emocionálním stresem.   Vitamín B6 neboli pyridoxin  je důležitý pro činnost celé řady enzymů podílejících se na látkové přeměně. Podporuje činnost nervové soustavy i imunitního systému, přispívá k hormonální rovnováze a působí proti stresu a únavě.   Nedostatek pyridoxinu se může projevit únavou, podrážděností, cukáním očních víček a kožními problémy. Vyšší dávky pyridoxinu potřebují lidé s velkým příjmem bílkovin (vrcholoví sportovci), uživatelky hormonální antikoncepce či pacienti s celiakií. TRÁVÍCÍ ENZYMY A MIKROFLÓRA V tomto kolagenu najdete přátelskou bakterii  Lactobacillus plantarum  z rodu Lactobacillu, která se běžně vyskytuje v kvašených potravinách. Patří mezi tzv. grampozitivní bakterie a produkuje oba druhy optických izomerů kyseliny mléčné. Poprvé byla tato bakterie izolována z lidských slin. Tato bakterie také produkuje a uvolňuje enzym oxalát dekarboxylázu, který rozkládá šťavelany a tím zabraňuje jejich usazování v ledvinách a vytváření kamenů v močových cestách. K dalším uváděným vlastnostem patří  antioxidační aktivita  a rovněž i to, že pomáhá udržovat  střevní průchodnost.  Pomáhá totiž potlačovat růst bakterií produkující plyny a tím  snižuje riziko vzniku nežádoucí plynatosti.  K přežití v našem trávicím traktu této bakterii také pomáhá schopnost produkovat antimikrobiální látky, které působí proti některým cizorodým bakteriím. Také  produkuje aminokyselinu lysin , což je vzácné mezi druhy rodu Lactobacilus. Proteáza  je označení pro celou  skupinu enzymů. Proteázy patří mezi fylogeneticky (z hlediska vývoje druhů organismů) velmi staré bílkoviny, které se vyvinuly už u primitivních organismů, tzv. archebakterií. Jejich funkcí v organismu je štěpit bílkoviny. DÁVKOVÁNÍ 1 vrchovatá polévková lžíce - cca 7 g  1x nebo 2x denně s jídlem nebo mezi jídly. Smíchejte alespoň s 200 ml vlažné vody nebo džusu - nejlépe je použít shaker nebo smoothie robota. Lze pít v teplých  (ne horkých)  nápojích.   Tento kolagen obsahuje 35 dávek (1dávka = 7g). VÝŽIVOVÉ HODNOTY Bez přídavných látek, barviv, dochucovadel a konzervantů. Produkt neobsahuje pšenici, lepek, mléčné stopy a sóju. SLOŽENÍ Collagen Hydrolysate (Hydrolyzovaný hovězí kolagen, typ 1 a 3), Peppermint leaf, L-Glutamine, Deglycyrrhizinated liquorice root, Lactobacillus Plantarum, Quercetin, Artichoke leaf, B6 (Pyridoxine hydrochloride), Vitamin A (Retinyl acetate), Protease.   KOLAGEN V HISTORII A KUCHYNI Slovo  'kolagen'  je odvozeno z řeckého slova 'kolla', lepidlo, tzn. je to látka, která doslova  drží tělo pohromadě. Od nepaměti byla jídla přirozeně bohatá na kolagen součástí životospráv po celém světě - od afrického ragů z hovězí oháňky, či francouzského bujónu po domácí kuřecí vývar vaší babičky na léčbu všech neduhů. Právě (staro) moderní způsob stravování známý jako  PALEO  získal svůj název od našich předků z doby kamenné, kteří se stravovali potravinami bohatými na bílkoviny. Konzumovali celá zvířata, včetně kostí, a nad ohněm si mimo jiné vařili i na kolagen bohaté polévkové vývary z kostí. Kdo ovšem v dnešní uspěchané době má čas se vyvařovat s takovými dobrými polévkami z kostního vývaru. ? Málokdo, a tak je opravdu nezbytné si ubývající kolagen doplňovat z jiných zdrojů - přizpůsobených našim nabitým životům. Navíc je vcelku obtížné a drahé pravidelně kupovat a konzumovat kvalitní BIO maso či ryby, které zajistí ten nejkvalitnější protein pro náš organismus. Levné maso z velkochovů vám spíš uškodí než pomůže. Zakladatel značky Planet Paleo, Ben Shouler, je volným zastáncem  životního stylu PALEO  - bere si z něj to, co mu osobně vyhovuje, protože jeho netolerance vůči mléčným výrobkům a obilovinám mu nedovoluje tento druh stravování dodržovat do puntíku. V minulosti pracoval v oblasti přírodních  doplňků zdravé výživy  a vždy chtěl vyvíjet vlastní výrobky. Osobně měl vynikající výsledky z pravidelného užívání kolagenu pro svůj zažívací systém a cítil, že na britském trhu chyběl kolagen nejvyšší kvality získávaný ze skotu, který se pase na čisté trávě. PROČ VLASTNĚ POTŘEBUJEME KOLAGEN? Naše tělo je schopno si kolagen samo vytvářet zhruba do věku 25 let. Poté tato schopnost rapidně klesá a čím jsme starší, tím více jej potřebujeme doplňovat z jiných zdrojů. Dlouhodobý nedostatek kvalitního kolagenu způsobuje kolagenové choroby, tj. choroby charakteristické patologickými či degradačními formami kolagenu. Tyto choroby postihují např. srdce, cévy, svaly a kůži. Samotný kolagen hraje důležitou roli i při stárnutí organismu. Kolagen je nejdelší molekulou v lidském těle. Často je označován jako "supermolekula". Průměrná molekulová hmotnost kolagenové molekuly je 300 tisíc daltonů. Je to příliš mnoho na to, aby ji tělo absorbovalo po zkonzumování v její přirozené formě.   UPOZORNĚNÍ Doporučené denní dávkování. Produkt není vhodný jako náhrada pestré stravy a náhrada vyvážené diety. Jste-li v ošetřování  (nemocní), těhotní  nebo očekávající těhotenství,  konzultujte užívání výrobku s výživovým poradcem či lékařem, který rozumí doplňkům výživy. Skladujte mimo dosah dětí a mimo zdroj tepla a vlhka.

Parametry

obsah balení 245g