Popis
V granátovém jablku bylo nalezeno asi   153 různých fytochemikálií , přičemž polyfenoly jsou nejhojnějšími sloučeninami nalezenými ve všech částech stromu, včetně ovoce a kůry. Je to hojnost těchto polyfenolů, které jsou primárně připisovány blahodárné antioxidační aktivitě granátového jablka. Antioxidační polyfenoly přítomné v granátovém jablku zahrnují flavonoidy (anthokyany, katechiny a další komplexní flavonoidy), hydrolyzovatelné taniny (včetně punicaginu, kyseliny ellagové a ellagitaninů) a další polyfenoly. Antioxidační polyfenoly z granátového jablka Výtěžek extraktu buničiny (mg/g) Výtěžek extraktu z kůry (mg/g) Fenolické látky 24. 4 ± 2. 7 249. 4 ± 17. 2 Flavonoidy 17. 2 ± 3. 3 59. 1 ± 4. 8 Proanthokyanidiny 5. 3 ± 0. 7 10. 9 ± 0. 5 Výše uvedená tabulka jasně ukazuje výrazně větší antioxidační potenciál extraktu z kůry než extrakt z dužiny. Biodynamic® Organic Pomegranate Peel získáte nejvyšší účinnost polyfenolů a zároveň se vyhnete hořké chuti, přebytečných cukrů ze šťávy a možným zbytkům pesticidů z ovoce. O stupeň výše než organické,   Certified Biodynamic ®  farming   pohlíží na farmu jako na živý organismus, samostatný, soběstačný a sledující cykly přírody, s cílem vytvářet vysoce kvalitní, výživné potraviny a suroviny. Proč kůra z granátového jablka? Ve skutečnosti se odhaduje, že 90 % antioxidační aktivity granátového jablka je připisováno polyfenolům ellagitaninu.  A když započítáte fakt, že slupka z granátového jablka má nejvyšší obsah polyfenolů, je samozřejmé, že slupka by se neměla jen tak vyhodit. Existuje mimořádný jev, který se přirozeně vyskytuje ve vašem těle pomocí ellagitaninů a kyseliny ellagové – nazývá se autofagie. Autofagie je proces vašeho těla, který odstraňuje poškozené buňky jejich trávením.  Je to základní očistný proces, který podporuje proliferaci nových, zdravých buněk a je základním aspektem buněčného omlazení a dlouhověkosti. Jak stárnete, tento kritický proces se obvykle zpomaluje a autofagické defekty mohou potenciálně vést k nepříznivým zdravotním následkům. Uvnitř vašeho těla je to, co se nazývá „Trankripční faktor EB (TFEB)“, hlavním regulátorem autofagie a lysozomálních genů.  Nedávné studie ukázaly, jak určité polyfenoly hrají roli při ovlivňování aktivace TFEB. Ukázalo se, že granátové jablko aktivuje TFEB k podpoře autofagie, stejně jako toho, co se nazývá „mitofágie“. Mitofágie (mitochondrie + autofagie) je cesta kontroly kvality, která zachovává mitochondriální zdraví cílením poškozených mitochondrií pro autofagickou degradaci. Jinými slovy, mitofágie je proces čištění vašich mitochondrií, aby mohly fungovat co nejlépe pro zdraví a dlouhověkost.

Parametry

obsah balení 60 tablet

Výrobce Dr. Mercola