Popis
Vychutnejte si nerafinované Bio Bambucké máslo získané z panenské přírody tropické Ugandy. Bambucké máslo je tradičně využíváno v africké kuchyni. Používá se pro výrobu pralinek, čokolád a dalších cukrovinek. Má krémovou konzistenci a příjemnou oříškovou chuť. Díky svému vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin je vhodnou alternativou tuku v rostlinné kuchyni. Hodí se na přípravu sladkých i slaných pokrmů. PŮVOD: Nerafinované Bio Bambucké máslo pochází ze vzácné odrůdy máslovníku afrického (Vitellaria Nilotica), také zvaný strom karité nebo shea. Máslovník roste v pásmu savan ve východní Africe. Plodí jednou ročně, a to až po 15 letech svého života. Jeho plody dozrávají v krátkém období od dubna do června. Pod skořápkou plodů je ukryto jádro s vysokou nutriční hodnotou a vitamíny, z něhož získáváme bambucké máslo. Ve srovnání se svým západoafrickým protějškem (Vitellaria Paradoxa), který obsahují běžně dostupná bambucká másla, je karité měkčí, intenzivněji voní a obsahuje více prospěšných látek. Pěstování stromů karité i samotná výroba bambuckého másla je koncipována tak, aby příznivě ovlivňovala přirozené biorytmy místní fauny a flory a nezatěžovala životní prostředí. POUŽITÍ: Vaření: Bambucké máslo jde skvěle využít místo smetany či olivového oleje do základu omáčky. Krásně provoní těstoviny, rýži, brambory či zeleninu. Přidáním česneku a zelené cibulky vytvoříte jednoduchou a chutnou omáčku , která se skvěle hodí k řadě pokrmů. Pečení: Při pečení čokoládových sušenek, vánočního cukroví i svátečních dortů si můžete plně vystačit s bambuckým máslem, které hravě zastoupí klasické máslo, olej i kakaové máslo. Ve vybraném receptu ho použijte ve stejném množství. Pokud si nejste zcela jisti jemně oříškovou chutí bambuckého másla, pak nahraďte klasické máslo jen z části. Smažení: Bambucké máslo se skvěle doplňuje se sladkými recepty jako jsou palačinky, lívance a vafle. Postup přípravy je přitom stejný jako u klasického másla. Na mírném plamenu nejprve rozehřejte Bambucké máslo a poté na něm usmažte oblíbené dobroty. Nemusíte se bát ani slaných pokrmů. Vyzkoušejte lehce restovanou zeleninu nebo francouzské tousty na slano. TIP: Přidejte máslo na chleba či topinku místo klasického másla jako veganskou a zdravou variantu. Přidáním medu nebo marmelády vytvoříte kulinářský zážitek. VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g: Energie 3705 kJ/901 kcal Tuky 100 g – z toho nasycené 42 g Sacharidy.
Parametry
forma | máslo |
značka | purity vision |
objem | 350 ml |
Výrobce Purity Vision, Česká Republika
EAN: 8595572900633