Popis
Rubínově červený Cabernet Franc z vinice Campo di Magnacosta staré 20 let. Víno prošlo 12denní fermentací v ocelové kádi, 8 měsíců zrálo v dubových sudech, 11 měsíců v betonových nádržích a od roku 2015 na láhvi.   Rok 2013 byl chladnější, klidný s menším množstvím srážek. Teploty byly nižší než obvykle a hrozny byly při sklizni zdravé, tvrdé, s nízkým obsahem cukru, ale plně vyzrálé.   Víno nabízí ovocné aroma s tóny borůvek, švestek, exotického koření a náznakem tabáku a cedrového dřeva. Na patře je jemné, ale zároveň plné a šťavnaté. Odrůdový charakter se vyvíjí postupně, jak víno zraje a nejlepší chuti by mělo dosáhnout 10 let po sklizni.   Víno si nejlépe vychutnáte u slavností večeře, kde může doplnit například zrající sýry a pokrmy z červeného masa. Podávejte vychlazené na 16–18 °C. ,Rubínově červený Cabernet Franc z vinice Campo di Magnacosta staré 20 let. Víno prošlo 12denní fermentací v ocelové kádi, 8 měsíců zrálo v dubových sudech, 11 měsíců v betonových nádržích a od roku 2015 na láhvi.   Rok 2013 byl chladnější, klidný s menším množstvím srážek. Teploty byly nižší než obvykle a hrozny byly při sklizni zdravé, tvrdé, s nízkým obsahem cukru, ale plně vyzrálé.   Víno nabízí ovocné aroma s tóny borůvek, švestek, exotického koření a náznakem tabáku a cedrového dřeva. Na patře je jemné, ale zároveň plné a šťavnaté. Odrůdový charakter se vyvíjí postupně, jak víno zraje a nejlepší chuti by mělo dosáhnout 10 let po sklizni.   Víno si nejlépe vychutnáte u slavností večeře, kde může doplnit například zrající sýry a pokrmy z červeného masa. Podávejte vychlazené na 16–18 °C.

Parametry

dostupnost skladem