Popis
Pohankové vločky se vyrábí napařením a rozlisováním pohankových krup. Díky tomu, že byly tepelně ošetřeny, nepotřebují oproti syrovému zrnu žádnou nebo téměř žádnou úpravu. V Evropě známe pohanku od 12. století, kdy k nám přišla z Ruska, kam doputovala z jihovýchodní Asie. V průběhu staletí pak patřila k nejčastěji konzumovaným potravinám, než v 18. století ustoupila pšenici, žitu a rýži. Z botanického hlediska nepatří mezi trávy, ale je příbuzná takovým plodinám, jako je rebarbora nebo šťovík. Pohanka je přirozeně bezlepková plodina.   Složení Vločky pohankové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Skladování Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.   Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1 466 kJ / 350 kcal Tuky: 1,7 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g Sacharidy: 71,0 g z toho cukry: 0,4 g Vláknina: 3,7 g Bílkoviny: 9,8 g Sůl: 0,01 g.

Parametry

obsah balení 250 g