Popis
Mandle natural %%obrazek%% Oblíbené mandle jsou plodem mandloně obecné (latinsky Prunus dulcis), košatého stromu či keře, který sice není na evropském kontinentu původní, přesto je ale především ve Středomořské oblasti již dlouho rozšířen. A setkat se s ním můžeme i na jižní Moravě, kde se mandloně začaly více pěstovat již v první polovině 20. století. Do současnosti se podařilo dochovat unikátní mandloňový sad u Hustopečí, kde lze v brzkých jarních měsících obdivovat krásu jejich narůžovělých voňavých květů. Mandle se bezesporu řadí k vůbec nejoblíbenějším „ořechům“. Mají charakteristicky dírkovaný povrch a zploštělý, na jedné straně zašpičatělý tvar. Uvnitř se skrývá celá řada zajímavých mikroživin. Z vitaminů se jedná především o vitamin B1, B2, B6, E a niacin. Z minerálů to je draslík, fosfor, hořčík, sodík, vápník, zinek a železo. Mandle natural, které jsou neloupané, patří k naprosté klasice. Způsobů jejich využití je prakticky nepřeberné množství od samostatného uzobávání až po použití do nejrůznějších dezertů a cukrovinek. Slupku lze po krátkém spaření vodou jednoduše sloupnout a rázem se z nich stanou mandle loupané.

Parametry

množství 100 g

Výrobce Bylík