Popis
Rána s nimi jsou skvělá, ale zkuste to s nimi i jinak. Pečte sušenky, vařte polévky, mixujte smoothie. Ochutnejte vločkovou nádivku s mandlemi a budou se vám dělat boule za ušima. Zdravé burgery ocení nejen vegetariáni a v cizrnových placičkách nahradí klasickou mouku. Vyplatí se je mít při ruce! Vločky se vyrábějí z ovesného zrna, které se nejdříve očistí. Následně je napařováno a poté vystaveno i suchému horku. Takto upravený oves se lisuje ve válcích a řeže se na menší kousky. Oves je velmi rozšířená obilnina v oblasti mírného pásu a je známá již od doby bronzové. Kromě vloček se z ovsa vyrábí například i mouka nebo rostlinný nápoj jako alternativa mléka. Využití: knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte mléko, pudink - vločky uvařte a i s vodou na vaření je rozmixujte, mléko můžete ochutit třeba medem, pokud chcete pudink, dejte do vody více vloček a směs nechte zchladnout smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného pečivo - při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami Složení Vločky OVESNÉ. Alergeny Lepek Skladování Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.

Parametry

energetická hodnota 1 525 kj / 364 kcal
tuky 9,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,8 g
sacharidy 47,0 g
z toho cukry 1,2 g
vláknina 18,0 g
bílkoviny 13,0 g
sůl 0,01 g